Kaj je Glamour portretno fotografiranje ?

01/28/2021 in Elegantno fotografiranjeGlamour portretno fotografiranjeNekatogarizirano

Kaj je Glamour portretno  fotografiranje ?

**Glamour portret ali Elegantno portretno fotografiranje, v tekstu označeno kot GPF , je nadstandardno portretno fotografiranje, ki ni le običajno studijsko fotografiranje, kjer greste k fotografu in upate, da vas bo uspel ujeti tako, da si boste na fotografiji všeč, ob tem pa razmišljate ali je vaša frizura OK, so vam naredili premočan makeup, ali se vidi da ste nervozni in da se ne želite smejati na fotografij …..

Na fotografijah, ki jih ustvarim so si ženske všeč, ne le všeč, prelevijo se v nekaj kar morda še nikoli niso bile, pri čemer so mi vodilo vedno vaše želje o katerih se najprej pomenim  z vami preden začnem z ustvarjanjem stylingov ….

Moje ustvarjanje z ženskami srednjih in zrelih let je namenjeno tistim, ki si želijo sebe doživeti na drugačen način kot so se morda vajene vsak dan, se zavedajo teag da se spreminjajo in bi želel ohraniti spomin na določeno obdobje ali pa prepoznajo svojo žensko vrednost in to želijo ovekovečiti v obliki lepih nadstandardnih portretnih fotografij.

Zakaj je GPF nadstandardno in trans-formativno ?

Nadstandardno je predvsem v tem, ker običajno v fotostudio k fotografu ne vzamete svojega stilista, ki bi za vas izbral in kupil več najboljših outfit-ov  in med fotografiranjem potem ves čas bedel nad tem da vse stoji in leži na vas kot mora, ravno tako najbrž ne vzamete s seboj vizažista, ki potem ko vam izdela makeup, skrbi ves čas za to da je le ta popoln in menjava vaše izglede med fotografiranjem, pa da ne pozabim na frizerja.  Lasje so najbolj pomembni del ženskega izgleda in najbrž kako se postavijo in kako padejo ob vsaki pozi med fotografiranjem je pomembno, pa da nadaljujem,  vprašanje je tudi ali ste izbrali fotografa, ki žensko vidi in jo zna prikazati na način, kot ona sebe želi videti in doživeti.

Pa poglejmo kakšna je vrednost takšnega tretmaja;

Vrednost takšnega tretmaja je neprecenljiva, saj  fotografije ostanejo za vse večne čase in ne le vam tudi vašim najdražjim in potomcem.

To posebno stilsko in ženstveno doživetje, v katerem najprej poskrbim za vaš oplemeniten in optimalen videz, kar pomeni, da se naredi celotni styling, ki vključuje friziranje, makeup in stiliranje z stilsko dovršenimi oblačili vključuje tudi možnost vašega izbiranja v velikem fundusu oblačili, ki sem ga ustvarila z leti, za vas. Oblačila so skrbno izbrana in idealna za takšna fotografiranja, saj kot stilist s 30 letnimi izkušnjami vem, kaj je tisto kar bo na fotografiji izpadlo dobro.

Čisto praktično o ceni ; najbrž si lahko predstavljajte da bi plačilo ekipe, ki jo potrebujete za tak termin, torej 4 osebe za nekaj ur, vsaj 3 do 4 ure znašalo kar nekaj denarja, zagotovo 1500€ ali več,  če bi takšno ekipo sploh lahko zbrali ob istem času…

Cene GLAMOUR paketov se gibljejo od 550€ do 1200€ odvisno koliko stylingov in koliko končnih fotografij izberete.

Par besed o FOTOGENIČNOSTI

Ženske ki jih vidite na fotografijah zgledajo neverjetno sproščeno in delujejo, kot da so fotomodeli, ki to počnejo že celo življenje, verjemite mi da niso …..

Pomembno je da veste, da ženske, ki pridejo na takšno fotografiranje niso vajene poziranja pred kamero in običajno pridejo nervozne in v strahu ali bodo zmogle delovati sproščeno, skrbi jih njihova fotogeničnost, saj si do sedaj še nikoli niso bile všeč na nobeni fotografiji , to mi običajno napišejo že v prvem povpraševanju, ki ga pošljejo po mailu. In jaz odgovorim, da ne verjamem v fotogeničnost, temveč verjamem da ima lahko vsaka oseba dobre ali slabe portretne fotografije, odvisno je od fotografa kako vas vidi.

Vedite, da vas ne postavim v studio in vas pustim, da se znajdete sami, temveč vas vodim in usmerjam skozi celotno seanso in lovim trenutke, pri čemer sem zelo pozorna na vse detajle ( kako postavite, roke, kako se nasmejete, kaj počnete z usti, ali so vaša ramena tam kjer ne smejo biti in še mnogo je detajlov, ki jih ljudje počnemo nezavedno zato si običajno na fotkah niste všeč…) in ujamem vas, ko ste v idealni pozi in izrazu, moje celostni pristop in prepoznavanje lepega pa mi omogoča, da vas predstavim v tisti vaši želeni sanjski različici …..

Primerno izdelan celostni styling je poglavitni del takšnega fotografiranja. Gre za specifičen izbor stylingov in specifično poziranje, ki žensko prikaže na eleganten brezčasen način.

Zakaj je GFP doživetje lahko transformativno ? 

TRANS-FORMATIVNO zato, drage dame , ker se v druženju z menoj naučite veliko novega o svojem izgledu in oblikovanju svojega videza, saj so ti stylingi in moj pogled na vašo podobo in lepoto v 95% primerov popolnoma drugačni, kot tisto česar ste vajene in izvajate vsak dan …..

Seveda se preden oblikujem vaš videz z vami pogovorim o vaših željah in o tem koliko ekstravagance ali glamurja želite, saj ima vsaka oseba o sebi drugačne predstave in o tem vsekakor odločate sami , lahko je tega veča lahko pa so fotografije posnete v zelo minimalističnem naravnem slogu, če vam je ta ljubši ….

Takšne vrste fotografiranje si običajno ženske privoščite enkrat v življenju in je INVESTICIJA vase, ki je namenjena samo vam….ali si jo dovolite in privoščite pa je seveda vaša odločitev ….

Veliko vas je ki vas skrbi, da ste preobilne ali prestare za nekaj takšnega, pa vam povem, da konfekcijska številka ali starost ne določata tega ali so fotografije lepe ali ne. to vam zagotavljam kot profesionalec s 30 letnimi izkušnjami.  Na takšno fotografiranje pridejo ženske vseh konfekcijskih številk, tudi tiste z 46 in 48 in 52 in tudi starejše dame po 60 in 70 letu in  zelo jim je všeč, ko so predstavljene na glamurozen način.

Tiste ki si to privoščijo, se popolnoma vživijo in po kratkem času začnejo resnično uživati, predvsem potem ko vidijo nastale fotografije, ki jih sproti pokažem, običajno ne morejo verjeti, da so na fotografijah res one. Običajno si tudi želijo da bi se še naprej preoblačile in še naprej  fotografirale, kar je seveda možno….

Če se odločite da je odgovor DA, da ste same sebi vredne takšne investicije in tega edinstvenega doživetja , potem me kontaktirajte in vam poiščem termin in obljubim vam, da  se v skupnem druženju posvetim le vam in vašemu ženstvenemu doživetju kot to znam samo jaz…..?

SKORAJ SEM POZABILA OBDELAVO in RETUŠO fotografij 

P.S. Naj omenim še tako zelo pomembno PRAVILNO OBDELAVO OZ. RETUŠO FOTOGRAFIJ. Danes v digitalni dobi in dobi, ko vsi strmimo k perfekciji in so na voljo že za čisto navadne telefone razno razni filtri, ki vaš obraz instantno pomladijo,  si lahko mislite,  da  je obdelava fotografij v sodobni portretni fotografiji zelo pomemben del te obrti. Seveda tudi jaz retuširam in obdelujem fotografije. Vendar, naj vam takoj iskreno povem, da nisem ljubitelj pretirane obdelave in vse prevečkrat zgrožena opažam, kako se vse pomembne poteze z obraza enostavno izbrišejo s hitro in povprečno retušo fotografije. Zato naj vas pomirim, če ste ljubitelji naravnega tako kot jaz in vam zaupam,  da se temu delu  zelo pozorno posvetim  in svoje fotografije obdelujem in retuširam na način, da 50 ali 60 letnica še vedno ohrani svoje gubice in svoje glavne poteze in ne gladim vse povprek. Kar pa zahteva veliko več časa in natančnega dela kot če bi naredila iz vsake ženske ekstremno retuširano mladenko, seveda pa se tudi prilagodim vašim željam, v primeru, da želite da fotografije močneje retuširam, tudi to se zgodi včasih in absolutno vam ustrežem, le izraziti morate željo ….

Tania Mendillo
tel. 041 912 825
galmslam@siol.net